Castraveţi svăbesti de vară
PrinteazaCastraveţi svăbesti de vară din: castraveti, cartofi, sare grunjoasa, marar, ramurica de visin.
Ingrediente:
- 2 1/2 kg castraveti
- 2 cartofi vechi sau 2 felii de paine
- sare grunjoasa
- bete si flori de marar uscate
- 1 legatura marar verde
- 1 ramurica de visin
Mod de preparare:
Speli castraveţii proaspăt culeşi, le tai capetele, după care îi crestezi puţin în patru, la capete. Speli bine cartofii şi îi tai în rondele groase, după care îi pui într-un borcan cu volumul de 5 litri. Peste cartofi aşezi cele câteva fire de mărar verde şj castraveţii, cu beţe şi flori de mărar printre ei.
Când borcanul s-a umplut, pui deasupra frunzele de vişin şi beţe de mărar aşezate în cruce. Acoperi borcanul cu o farfurioară şi îl laşi la tem-peratura camerei timp de 3-4 zile. Dacă în încăpere e cald, nu e nevoie să pui borcanul la soare.
Castraveţi svăbesti de vară
Pofta buna!