Castraveti umpluti cu carne si sos de soia
PrinteazaCastraveti umpluti cu carne si sos de soia din: castraveţi, carne de porc tocată, sos de soia, sare, ou, ulei de arahide, ghimbir, bicarbonat.
- 400 g castraveţi fragezi
- 200 g carne de porc tocată
- 3 linguriţe sos de soia
- 1 linguriţă rasă sare
- 1 ou
- 3 linguri ulei de arahide
- 1 linguriţă ghimbir
- un praf de bicarbonat
Mod de preparare:
Castraveţii se curăţă, se spală, se taie felii groase de doi centimetri şi se scobesc de partea cu seminţe. Se sărează uşor şi se aşază pe un platou.
Peste carnea tocată se sparge oul şi se amestecă bine, adaugându-se sosul de soia, restul de sare, bicarbonatul şi ghimbirul tocat.
Inelele de castraveţi se presează uşor cu un şervet şi se umplu cu această compoziţie. Se pune pe foc o cratiţă şi se încălzeşte bine uleiul de arahide.
Când s-a încins bine, se ia de pe foc şi se aşază feliile de castraveţi umpluţi.
Se pune pratiţa înapoi pe foc şi se lasă (la foc mic) până se rumenesc pe o parte. Se întorc cu grijă, să nu se sfărâme şi se completează cu patru linguri de apă fierbinte.
Se acoperă vasul cu un capac şi se mai lasă în jur de două-trei minute, până ce scade apa.
Pofta buna!