Castraveti umpluti cu icre
PrinteazaCastraveti umpluti cu icre din: castraveti, icre, ceapa, lamaie, rosii, crengute de menta, sare, piper, salata verde, ulei.
- 2 castraveti mari
- 100 g icre
- 1 ceapa
- 1/2 lamaie
- 2 rosii
- 2 crengute de menta
- sare
- piper macinat
- 1 salata verde
- 1 cana cu ulei
Mod de preparare:
Spălaţi castraveţii, îi tăiaţi bucăţi mari de 3-4 cm, îi curăţaţi de coajă şi-i goliţi de seminţe. îi săraţi şi-i lăsaţi să se scurgă. Icrele (dacă sunt sărate le spălaţi în lapte) le săraţi, le stropiţi cu zeamă de lămâie şi le amestecaţi folosind o lingură de lemn, cu uleiul pus încet.
Când icrele s-au legat (dacă se taie, icrele se stropesc cu apă minerală şi cu zeamă de lămâie), puneţi ceapa tocată fin, frecată cu sare şi spălată cu apă rece, amestecaţi repede şi umpleţi bucăţile de castraveţi.
Ornaţi o farfurie mare cu frunze de salată, puneţi felii de roşii tăiate pe latul legumei, săraţi şi piperaţi, aşezaţi castraveţii peste roşii.
Ornaţi icrele cu frunze de mentă, serviţi imediat, cu pâine proaspătă, feliată. Este bun vinul alb.
Pofta buna!