Castraveţi umpluţi în sos de iaurt
PrinteazaCastraveţi umpluţi în sos de iaurt din: paine, castraveti, ceapa, carne tocata mixta, mustar, ou, sare, piper, ulei, usturoi, morcov, supa de legume, iaurt si menta.
- 2 felii paine
- 2 castraveti
- 1 ceapa
- 250 g carne tocata mixta
- 2 lingurite mustar
- 1 ou
- sare
- piper
- 2 linguri ulei
- 1 catel de usturoi
- 1 morcov
- 125 ml supa de legume
- 300 g iaurt
- 1/2 legatura menta
Mod de preparare:
Se înmoaie pâinea în apă călduţă. Castraveţii se curăţă „cu dungi” şi se taie bucăţi de lungimea unui deget Se golesc de seminţe. 2. Se stoarce pâinea. Carnea tocată se frământă cu ceapă tocată, pâine, muştar, ou, sare şi piper; se umplu castraveţii şi se prăjesc puţin în ulei; se adaugă felii de usturoi şi cubulete de morcov si se calesc impreuna.
Se toarna supa si se lasa sa se inabuse castravetii timp de circa 20 de minute. Se scot, se ţin la cald şi se pasează zeama. In această zeamă se amestecă iaurt. Se spală şi se scutură menta; se rup frunzuliţele şi se păstrează câteva; restul se toacă şi se amestecă în iaurt; se condimentează.
Castraveţii se servesc cu morcovi şi frunze de mentă şi se servesc cu sos.
Castraveţi umpluţi în sos de iaurt
Pofta buna!