Castron colorat cu salata asortata
PrinteazaCastron colorat cu salata asortata
Ingrediente:
- 1 salata verde cu frunza creata
- 2 legaturi de ridichi (rosii)
- 1 legatura ceapa verde
- 200 g ciuperci (champignons)
- 1 castravete (de sera)
- 200 g piersici decojite, fara samburi, pastrate intregi
- 200 g capsuni
- 150 ml vin rosu
- 75 ml zeama de carne fiarta (din cuburi pt. supa)
- 75 ml ulei de masline
- 4 lingurite otet de mere
- zeama de la o lamaie
- 1 ingurita cimbru
- 1 priza de zahar
- sare
- piper negru macinat
- 1 legatura melisa
- 1 legatura patrunjel
- 1 legatura ceapa verde (numai partea verde)
- 2 oua fierte tari
Mod de preparare:
Ridichea neagra si salata verde se rup in bucati de marimea unei inghitituri. Ridichile rosii, ciupercile, ceapa verde se taie in feiii foarte subtiri. Castravetele se cojeste si se taie de asemenea in felii subtiri.
Cartorfi se cojesc. iar capsunile se taie in doua. Toate ingredienteie se pun intr-un castron si se amesteca cu grija.
Pentru zeama se amesteca vinul, zeama de carne, uleiul, otetul si zeama de lamaie cu telul. Se adauga cimbrul, zaharul, sarea si piperul si se amesteca bine totul din nou.
Cu sucul preparat astfel. se marineaza salata si se lasa in frigider 1/2 ora sa se intrepatrunda gusturile.
Melisa, patrunjelul si ceapa verde (partea verde) se taie marunt. Se cojesc ouale, se taie in felii subtiri care se taie fiecare in doua. Peste salata se pun cuburi de gheata si se presara cu verdeturile taiate marunt.
Pentru zeama se recomanda un sortiment de vin sec. In loc de champignons se pot intrebuinta si alte soiuri de ciuperci.
Castron colorat cu salata asortata
Pofta buna!