Casuta din turta dulce
PrinteazaCasuta din turta dulce din: miere, zahar, unt, faina, oua, scortisoara, anason, coriandru, cuisoare, nucsoara, ienibahar, praf de copt, lapte.
Pentru aluat:
- 175 g miere
- 70 g zahăr
- 70 g unt
- 350 g făină
- 1 ou
- scorţişoară
- anason
- coriandru
- cuişoare
- nucşoară
- ienibahar
- 1/2 linguriţă praf de copt
In plus:
- 1 lingură lapte
- 1 albuş
- 250 g zahăr pudră
- 1 ou
- zahăr cubic
Mod de preparare:
Se dă în fiert mierea cu zahăr şi unt; se lasă să se răcească. Se înglobează oul.
Separat, se amestecă făina cu sare, mirodenii şi praf de copt; se adaugă compoziţia de miere şi ou şi se amestecă.
Se frământă aluatul şi se lasă să se odihnească acoperit, la temperatura camerei, cca 2 ore.
Se întind pe hârtie de copt foi de aluat groase de 0,5 cm.
Pentru fiecare casă se decupează cu un şablon de hârtie câte o faţată şi un perete din spate, câte 2 pereţi laterali şi câte 2 piese de acoperiş.
Din resturi se taie elementele de decor. Se încinge cuptorul la 190 °C.
Părţile de aluat se ung cu ou bătut cu lapte. Se coc 12-15 min. şi se lasă să se răcorească.
Se bate albuşul cu zahăr pudră; 1/2 din cantitate se aşază într-o pungă de plastic.
Se asamblează casele cu restul de albuş.
Se folosesc drept stâlpi de colţ turnuri din bucăţi de zahăr lipite cu albuş.
Se lasă să se usuce.
Se lipesc apoi părţile decorative, cu albuş.
Se decupează un colţ de la punga de plastic şi se trasează contururile ferestrelor, uşilor şi ţiglelor.
Se decorează cu perle de zahăr.
Pofta buna!