Cataif cu fistic si scortisoara
PrinteazaCataif cu fistic si scortisoara din: aluat cataif, fistic, unt, zahar, scortisoara, pesmet, apa, zahar, zeama de lamaie.
Ingrediente:
- 1 pachet aluat cataif
- 150 g fistic
- 300 g unt
- 50 g zahăr
- 1 linguriţă scorţişoară
- 2 linguri pesmet
Pentru sirop:
- 600 ml apă
- 400 g zahăr
- zeama de la 1 lămâie
Mod de preparare:
Amesteci, într-un bol, fisticul măcinat, zahărul, pesmetul şi scorţişoara. Aşezi aluatul de cataif într-un vas, torni peste el untul topit şi laşi 1-2 minute. Intre timp, prepari siropul.
Fierbi apa cu-zahărul şi cu zeama de lămâie.
Ungi cu unt tava pe care o dai la cuptor. întinzi în ea jumătate din cantitatea de aluat pentru cataif, pui amestecul de fistic, acoperi cu restul de aluat şi torni siropul.
Dai la cuptorul încins şi ţii până când se aureşte. Opreşti focul şi presari fisticul păstrat.
Cataif cu fistic si scortisoara
Pofta buna!