Cataif cu frisca
PrinteazaCataif cu frisca din: oua, faina, zahar, apa, rom, frisca.
Ingrediente:
Foaia
- 3 ouă
- 270 g făină
Siropul
- 200 g zahăr
- 150 ml apă
- 50 ml rom
Umplutura:
- 1 kg frişca
Mod de preparare:
Din ouă şi făină preparăm tăiţei subţiri. După ce i-am uscat, îi presarăm într-o tavă mare.
Ii coacem la cuptor, circa 15 minute, până se rumenesc puţin. Intre timp, se face un sirop din zahăr şi rom, fiert 2-3 clocote, după care se stropesc tăiţeii cu el.
Se mai lasă la cuptor până ce absoarbe tot siropul şi se leagă ca o foaie.
Foaia se lasă să se răcească în tavă, ca să se întărească, după care se taie în jumătate.
O parte se taie în pătrate de 5/5 cm, iar pe cealaltă jumătate se pune un strat de 3-4 cm grosime de frişca; peste frişca se pun pătratele în ordinea în care au fost, după forma lor, trecând cu cuţitul prin frişca, se taie şi foaia de dedesubt.
Pofta buna!