Cataif cu frisca

Printeaza

Cataif cu frisca din: oua, faina, zahar, apa, rom, frisca.

Ingrediente:

Foaia

  • 3 ouă
  • 270 g făină

Siropul

  • 200 g zahăr
  • 150 ml apă
  • 50 ml rom

Umplutura:

  • 1 kg frişca

 

Mod de preparare:

Din ouă şi făină preparăm tăiţei subţiri. După ce i-am uscat, îi presarăm într-o tavă mare.

Ii coacem la cuptor, circa 15 minute, până se rume­nesc puţin. Intre timp, se face un sirop din zahăr şi rom, fiert 2-3 clocote, după care se stropesc tăiţeii cu el.

Se mai lasă la cuptor până ce absoarbe tot siropul şi se leagă ca o foaie.

Foaia se lasă să se răcească în tavă, ca să se întărească, după care se taie în jumătate.

O parte se taie în pătrate de 5/5 cm, iar pe cealaltă jumătate se pune un strat de 3-4 cm grosime de frişca; peste frişca se pun pătratele în ordinea în care au fost, după forma lor, trecând cu cuţitul prin frişca, se taie şi foaia de dedesubt.

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.