Reteta cataif din: nuci, fidea, scortisoara, unt, zahar, miere, coaja de lamaie. Ingrediente: 200 g nuci mărunţite 500 g fidea foarte subţire o linguriţă scorţişoară 250 g unt 4 linguri zahăr Pentru sirop: un litru apă 250 g zahăr coaja unei lămâi o linguriţă miere Mod de preparare: Se amestecă nucile cu scorţişoara şi […]
Cataif cu mere
PrinteazaCataif cu mere din: mere, taitei, zahar, sare, lapte.
Ingrediente:
- 1 kg mere
- 600 g tăiţei
- 200 g zahăr
- 1 linguriţă cu sare
- 1 cană cu lapte
Mod de preparare:
Spălaţi şi curăţaţi merele, apoi tăiaţi-le felii subţiri. Turnaţi deasupra lor 100 g zahăr, lăsaţi la macerat 1 oră.
Fierbeţi tăiţeii în apă cu sare, scurgeţi-i şi aşezaţi-i în tavă cu pereţii înalţi unsă cu mult unt.
Faceţi un gol în mijloc, răsturnaţi merele şi puneţi forma la cuptor 1/2 oră.
Când tăiţeii s-au rumenit turnaţi peste ei laptele îndulcit cu 100 g zahăr. Lăsaţi forma în cuptor încă 1/4 oră.
Serviţi prăjitura tăiată felii în rază.
Pofta buna!
Cataif cu fistic si scortisoara
Cataif cu fistic si scortisoara din: aluat cataif, fistic, unt, zahar, scortisoara, pesmet, apa, zahar, zeama de lamaie. Ingrediente: 1 pachet aluat cataif 150 g fistic 300 g unt 50 g zahăr 1 linguriţă scorţişoară 2 linguri pesmet Pentru sirop: 600 ml apă 400 g zahăr zeama de la 1 lămâie Mod de preparare: Amesteci, […]
Cataif cu miez de nuca, fistic si migdale
Cataif cu miez de nuca, fistic si migdale din: fidea, miez de nuca, fistic, migdale, zahar, unt, apa de portocale, miere, scortisoara. Ingrediente: 250 g fidea 200 g miez de nuca 100 g fistic 125 g migdale 60 g zahar 175 g unt la temperatura camerei 4 linguri apa de portocale 250 g miere de […]