Cataif cu mere

Printeaza

Cataif cu mere din: mere, taitei, zahar, sare, lapte.

 

Ingrediente:

  • 1 kg mere
  • 600 g tăiţei
  • 200 g zahăr
  • 1 linguriţă cu sare
  • 1 cană cu lapte

 

 

 

Mod de preparare:

Spălaţi şi curăţaţi merele, apoi tăiaţi-le felii subţiri. Turnaţi deasupra lor 100 g zahăr, lăsaţi la macerat 1 oră.

Fierbeţi tăiţeii în apă cu sare, scurgeţi-i şi aşezaţi-i în tavă cu pereţii înalţi unsă cu mult unt.

Faceţi un gol în mijloc, răsturnaţi merele şi puneţi forma la cuptor 1/2 oră.

Când tăiţeii s-au rumenit turnaţi peste ei laptele îndulcit cu 100 g zahăr. Lăsaţi forma în cuptor încă 1/4 oră.

Serviţi prăjitura tăiată felii în rază.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Reteta cataif

Reteta cataif din: nuci, fidea, scortisoara, unt, zahar, miere, coaja de lamaie. Ingrediente: 200 g nuci mărunţite 500 g fidea foarte subţire o linguriţă scorţişoară 250 g unt 4 linguri zahăr Pentru sirop: un litru apă 250 g zahăr coaja unei lămâi o linguriţă miere   Mod de preparare: Se amestecă nucile cu scorţişoara şi […]

Cataif cu fistic si scortisoara

Cataif cu fistic si scortisoara din: aluat cataif, fistic, unt, zahar, scortisoara, pesmet, apa, zahar, zeama de lamaie. Ingrediente: 1 pachet aluat cataif 150 g fistic 300 g unt 50 g zahăr 1 linguriţă scorţişoară 2 linguri pesmet Pentru sirop: 600 ml apă 400 g zahăr zeama de la 1 lămâie Mod de preparare: Amesteci, […]

Cataif cu miez de nuca, fistic si migdale

Cataif cu miez de nuca, fistic si migdale din: fidea, miez de nuca, fistic, migdale, zahar, unt, apa de portocale, miere, scortisoara. Ingrediente: 250 g fidea 200 g miez de nuca 100 g fistic 125 g migdale 60 g zahar 175 g unt la temperatura camerei 4 linguri apa de portocale 250 g miere de […]

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.