Cataif cu miez de nuca, fistic si migdale
PrinteazaCataif cu miez de nuca, fistic si migdale din: fidea, miez de nuca, fistic, migdale, zahar, unt, apa de portocale, miere, scortisoara.
- 250 g fidea
- 200 g miez de nuca
- 100 g fistic
- 125 g migdale
- 60 g zahar
- 175 g unt la temperatura camerei
- 4 linguri apa de portocale
- 250 g miere de tei
- o lingurita scortisoara
Mod de preparare:
Intr-un castron adânc se separă fideaua şi se fărâmiţează cu mâna. Se topesc 100 g de unt si se varsă în fir subţire peste fideaua fărâmiţată. Se amestecă, cel mai bine, cu mâna. Fructele uscate se mărunţesc cu zahărul, două linguri’de apă de portocale şi restul untului la temperatura camerei.
Intr-un vas de cuptor cu margini înalte se pune un prim strat de fidea cu unt, apoi se repartizează umplutura de fructe uscate măruntite şi se acoperă cu a doua parte a fidelei cu unt. Se dă la cuptor pentru 30 de minute.
Intre timp, se prepară siropul din miere, 6 linguri de apă, 2 linguri apă de portocale şi scorţişoară. Se scoate tava din cuptor şi se toarnă siropul fierbinte. Se lasă să se răcească în totalitate înainte de a tăia şi a aduce la masă.
Cataif cu miez de nuca, fistic si migdale
Pofta buna!