Cataif cu struguri si smochine

Printeaza

Cataif cu struguri si smochine din: fidea, apa, zahar, zahar vanilinat, esenta de rom, unt, frisca, struguri, smochine.

Ingrediente:

blatul:

  • 500 g fidea
  • 300 ml apă
  • 300 g zahăr
  • un plic cu zahăr vanilinat
  • esenţă de rom sau de vanilie
  • unt

crema:

  • 400 g frişca
  • 100 g stru­guri
  • 100 g smo­chine

 

Mod de preparare:

Intr-o tavă unsă cu unt se aşază fideaua într-un strat subţi­re.

Se lasă în cup­tor până când se rumeneşte puţin, în timpul acesta se amestecă într-un vas apa cu zahărul şi se lasă pe foc să se to­pească.

Se ră­ceşte şi se adau­gă zahărul vanili­nat şi esenţa. Si­ropul se toarnă peste fidea şi se mai lasă în cuptor încă 20 de minu­te.

Când s-a răcit foaia se taie în două. Se aşază o jumătate pe un platou şi se întin­de frişca ameste­cată cu bucăţele de smochine şi de struguri.

Se aşază cealaltă jumătate de foaie şi se ornează cu felii de smochine şi boabe de struguri.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Cataif traditional cu mere

Cataif traditional cu mere din: mere, taitei, zahar, sare, lapte. Ingrediente: 1 kg mere 600 g tăiţei 200 g zahăr 1 linguriţă sare 1 cană cu lapte   Mod de preparare: Spălaţi şi curăţaţi merele, apoi tăiaţi-le felii subţiri. Turnaţi deasupra lor 100 g zahăr, lăsaţi la macerat 60 min. Fierbeţi tăiţeii în apă cu […]

Cataif cu crema, nuci si fistic

Cataif cu crema, nuci si fistic din: blat de cataif, nuca, fistic, glazura, zahar, lapte, faina, lamaie, unt, frisca. Ingrediente: 1 blat de cataif din comerţ 300 g miez de nucă 100 g fistic crud 1 plic glazură Duo 550 g zahăr 1 I lapte 8 linguri făină coaja de la 1 lămâie 200 g unt […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.