Cataif traditional cu mere din: mere, taitei, zahar, sare, lapte. Ingrediente: 1 kg mere 600 g tăiţei 200 g zahăr 1 linguriţă sare 1 cană cu lapte Mod de preparare: Spălaţi şi curăţaţi merele, apoi tăiaţi-le felii subţiri. Turnaţi deasupra lor 100 g zahăr, lăsaţi la macerat 60 min. Fierbeţi tăiţeii în apă cu […]
Cataif cu struguri si smochine
PrinteazaCataif cu struguri si smochine din: fidea, apa, zahar, zahar vanilinat, esenta de rom, unt, frisca, struguri, smochine.
Ingrediente:
blatul:
- 500 g fidea
- 300 ml apă
- 300 g zahăr
- un plic cu zahăr vanilinat
- esenţă de rom sau de vanilie
- unt
crema:
- 400 g frişca
- 100 g struguri
- 100 g smochine
Mod de preparare:
Intr-o tavă unsă cu unt se aşază fideaua într-un strat subţire.
Se lasă în cuptor până când se rumeneşte puţin, în timpul acesta se amestecă într-un vas apa cu zahărul şi se lasă pe foc să se topească.
Se răceşte şi se adaugă zahărul vanilinat şi esenţa. Siropul se toarnă peste fidea şi se mai lasă în cuptor încă 20 de minute.
Când s-a răcit foaia se taie în două. Se aşază o jumătate pe un platou şi se întinde frişca amestecată cu bucăţele de smochine şi de struguri.
Se aşază cealaltă jumătate de foaie şi se ornează cu felii de smochine şi boabe de struguri.
Pofta buna!
Cataif cu crema, nuci si fistic
Cataif cu crema, nuci si fistic din: blat de cataif, nuca, fistic, glazura, zahar, lapte, faina, lamaie, unt, frisca. Ingrediente: 1 blat de cataif din comerţ 300 g miez de nucă 100 g fistic crud 1 plic glazură Duo 550 g zahăr 1 I lapte 8 linguri făină coaja de la 1 lămâie 200 g unt […]
Pofta buna!