Rulouri din cataif cu migdale din: aluat de cataif, unt, fistic, migdale, zahar, cuisoare, scortisoara, coniac, oua, lamaie. Ingrediente: 500g aluat de cataif (gata preparat) 250g unt 150g fistic măcinat 250 g migdale măcinate 600 g zahăr 1/2 de linguriţă de cuişoare măcinate 1 linguriţă de scorţişoară măcinată 1 lingură de coniac 1 albuş linguriţă […]
Cataif traditional cu mere
PrinteazaCataif traditional cu mere din: mere, taitei, zahar, sare, lapte.
Ingrediente:
- 1 kg mere
- 600 g tăiţei
- 200 g zahăr
- 1 linguriţă sare
- 1 cană cu lapte
Mod de preparare:
Spălaţi şi curăţaţi merele, apoi tăiaţi-le felii subţiri. Turnaţi deasupra lor 100 g zahăr, lăsaţi la macerat 60 min.
Fierbeţi tăiţeii în apă cu sare, scurgeţi-i şi aşezaţi-i într-o tavă cu pereţii înalţi unsă cu mult unt.
Faceţi un gol în mijloc, răsturnaţi merele şi puneţi forma la cuptor 30 min.
Când tăiţeii s-au rumenit, turnaţi peste ei laptele îndulcit cu 100 g zahăr.
Lăsaţi forma în cuptor încă 10-15 minute.
Pofta buna!
Reteta cataif din: nuci, fidea, scortisoara, unt, zahar, miere, coaja de lamaie. Ingrediente: 200 g nuci mărunţite 500 g fidea foarte subţire o linguriţă scorţişoară 250 g unt 4 linguri zahăr Pentru sirop: un litru apă 250 g zahăr coaja unei lămâi o linguriţă miere Mod de preparare: Se amestecă nucile cu scorţişoara şi […]
Cataif cu fistic si scortisoara
Cataif cu fistic si scortisoara din: aluat cataif, fistic, unt, zahar, scortisoara, pesmet, apa, zahar, zeama de lamaie. Ingrediente: 1 pachet aluat cataif 150 g fistic 300 g unt 50 g zahăr 1 linguriţă scorţişoară 2 linguri pesmet Pentru sirop: 600 ml apă 400 g zahăr zeama de la 1 lămâie Mod de preparare: Amesteci, […]