Cateva retete simple
PrinteazaCateva retete simple:
Salata de cuscus si rodie
- 100 g cuscus
- 200 ml apa sau supa strecurata de legume
- 4 linguri ulei de masline
- 1 rodie (semintele)
- 1 lamaie (zeama)
- 3-4 frunze de salvie
- 3-4 frunze de menta
- 1/4 coriandru macinat
- 1/4 lingurita sare
- 1/4 lingurita piper macinat
Mod de preparare:
Asezi cuscusul intr-un castron, il acoperi cu apa calduta (sau supa strecurata de legume), adaugi uleiul si zeama de lamaie. presari coriandru, sare si piper, proaspat macinat, amesteci si lasi sa stea deoparte circa 20 de minute. Din cand in cand amesteci cu furculita pentru a-l aera.
Pui cuscusul la fiert în apa în care a fiert carnea. Amesteci într-un mojar, coriandrul, frunzele verzi de cimbru, detaşate de rămurele, boabele întregi de piper. Mărunţeşte-le doar de jumătate.
Când toată zeama a fost absorbită de cuşcuş, potriveşti gustul de sare, piper şi lămâie, adaugi frunzele proaspete de salvie şi mentă şi amesteci din nou. Serveşti salata garnisită cu seminţe de rodie (proaspăt extrase din fruct), cu felii de pâine prăjită sau lipii arăbeşti.
Salata de cuscus si rodie
Pofta buna!
Somon la cuptor cu salata de varza rosie
- 2 lingurite mix de condimente
- ulei de masline
- 2 lingurite miere
- 4 fileuri de somon
- 1/2 varza rosie, tocata
- 1 mango, feliat
- 1 ardei gras rosu, feliat
- 6 fire ceapa verde, feliata
- 1 legatura coriandru
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la temperatura medie spre ridicata. Combina mixul de condimente cu 1 lingura de miere si putin ulei de masline intr-un bol. Asaza somonul intr-o tava tapetata cu folie de aluminiu si unge fileurile cu sosul preparat anterior.
Gateste-le pe raftul de sus al cuptorului 8-10 minute, pana se patrund (muta tava mai jos, daca somonul incepe sa devina prea caramelizat).
Intre timp, pune restul de miere, zeama de limeta, sare si piper intr-un bol mare si amesteca-le. Adauga varza rosie, feliile de mango, ardeiul, ceapa verde si coriandrul si amesteca-le cu dressingul. Serveste somonul cu salata.
Somon la cuptor cu salata de varza rosie
Pofta buna!
Reteta zilei: Ciuperci umplute cu spanac
Ingrediente:
- 10-15 ciuperci
- 1 cana spanac, tocat
- 1/2 cana ceapa tocata
- 3 catei usturoi, tocat marunt
- 1 lingura ulei de masline
- 1 lingura pesmet
- 2 linguri branza mozzarella
- 1/2 lingurita oregano uscat
- 1/2 lingurita fulgi de ardei rosu
- 1 lingura parmezan ras
- Sare, dupa gust
Mod de preparare:
Spalati si scoateti cozile de la ciuperci. Se toaca marunt. Intr-o tava de copt asezati folie de aluminiu.
Se incinge uleiul, adaugati ceapa tocata, usturoi, sare si gatiti cateva minute. Adaugati cozile tocate si gatiti pana se inmoaie, un minut. Incorporati spanacul tocat si gatiti pentru 30 de secunde. Opriti focul.
Se incorporeaza parmezanul ras, fulgi de ardei, oregano, pesmet si se amesteca bine pentru a se combina.
Aranjati ciupercile in tava. Umpleti ciupercile. Garnisiti cu branza mozzarella. Coaceti la 175C pentru aproximativ 20-25 de minute. Serviti ciupercile umplute calde.
Ciuperci umplute cu spanac
Pofta buna!