Catina – beneficii si proprietati medicinale

Printeaza

Catina – beneficii si proprietati medicinale. Catina (Hippophae rhamnoides) este o planta cu frunze subtiri si ascutite care produce fructe mici, de culoare portocalie sau galben stralucitor.

Fructele de catina sunt cunoscute pentru proprietatile lor nutritive si medicinale si sunt folosite in numeroase culturi din intreaga lume.

Acestea sunt adesea utilizate pentru a produce ulei de catina, dar pot fi si consumate proaspete sau prelucrate intr-o varietate de produse alimentare si bauturi.

Fructele de catina sunt bogate in vitamina C, vitamina E, vitamina A (sub forma de beta-caroten), vitamina K, acid folic si minerale precum potasiu, calciu si magneziu.

Ele contin, de asemenea, acizi grasi esentiali, inclusiv acizi grasi omega-3, care sunt benefici pentru sanatatea inimii.

Ce face: are un conţinut bogat în vitamina C (ajută ia fortificarea sistemului imunitar), complexul de vitamine B (ceea ce face din cătină un remediu excelent în bolile hepatice), vitamina P (puternic antioxidantă, pune în valoare vitamina C), vitamina E (vitamina tinereţii).

Preparatele din cătină asociate cu orice fel de tratament alopatic măresc efectul acestuia din urmă, are efect imuno-modulator, ceea ce o recomandă ca adjuvant în tratamentul cancerului.

Catina

(Hippophae rhamnoides) este un arbust intalnit pe tot teritoriul Europei si Asiei, fiind nativ din Mongolia si Siberia si intalnit inclusiv la altitudini mari din regiunea de nord-vest a muntilor Himalaya.

Este un arbust spinos, care ajunge in mod normal la 2 – 4 metri inaltime, rezistand foarte bine la conditiile de sol arid si umed, dar si la fluctuatii termice si variatii ale pH-ului.

Cum se ia: zilnic, şase linguri cu sirop.

Alte boli tratate cu…

… suc: o jumătate de pahar cu suc proaspăt (din fructe zdrobite), în combinaţie cu o cană de decoct de ramuri (se pun 3-4 linguri de ramuri uscate şi mărunţite la 11 de apă, se fierb 15 minute şi se strecoară),are efecte regenerative hepatice extraordinare: se beau două pahare zilnic, timp de două luni.

… amestec cu ouă de prepeliţă: amesteci bine două linguri de sirop cu cinci ouă de prepeliţă, laşi şase ore la rece, apoi bei seara, înainte de culcare, dintr-o dată; este un afrodiziac de invidiat şi, totodată, leac împotriva sterilităţii.

Contraindicaţii: colecistită acută, pancreatită, diaree cronică.

 

 

 

 

Păstrăv la Cuptor cu Lămâie și Mărar

Păstrăv la Cuptor cu Lămâie și Mărar – Rețeta o Cină Delicioasă și Sănătoasă – este o alegere excelentă pentru o cină sănătoasă și savuroasă. Acest pește delicat și aromat se combină perfect cu prospețimea lămâii și aroma intensă a mărarului, creând un preparat simplu dar rafinat. Peștele, bogat în proteine și omega-3, este esențial […]

 

 

 

 

Savurati!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.