Causa de crevete
PrinteazaO reteta delicioasa de causa de crevete din: cartofi, crevete, sfecla, avocado, ou, maioneza, lamaie, sare si piper.
- 200 g cartofi fierţi
- 150 g crevete
- o jumătate de sfeclă fiartă (mică)
- o jumătate de avocado tăiat felii
- un ou fiert
- 3 linguri de maioneză
- o jumătate de lămâie
- sare şi piper după gust
Mod de preparare:
Cartofii fierţi se bat bine până devin o pastă fină, apoi se adaugă sfecla şi se amestecă bine cu cartofii. Se adaugă sare, piper, o lingură de maioneză, câteva picături de lămâie şi se amestecă bine să se omogenizeze ingredientele.
Pe o farfurie se aşază o parte din amestec şi i se dă o formă rotundă (se poate folosi o formă). Se aşază deasupra avocado şi ou tăiat feliuţe, crevetele şi restul de maioneză şi se acoperă cu restul pastei formată din cartofi şi sfeclă. Se decorează cu crevete şi se serveşte rece.
Poftă bună!