Caviar de vinete

Printeaza

O reteta delicioasa de caviar de vinete din: vinete, rosii, untdelemn, usturoi, patrunjel, cimbru, foaie de dafin, sare si piper.

Ingrediente:Caviar de vinete

  • 4 vinete
  • 4 roşii
  • 4 linguri de untdelemn
  • 3-4 căţei de usturoi
  • un buchet garni (pătrunjel, cimbru, foaie de dafin)
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Vinetele se spală şi se şterg, după care se taie în sferturi (fară a se curăţa). Se pun într-o crăticioară sau într-o tigaie trei linguri de unt­delemn, se înfierbântă şi se prăjesc bucăţile de vinete, după care se scot şi se pun pe un prosop absrobant.

Roşiile se opăresc, se despieliţează, se taie sferturi şi se scot seminţele, apoi se pun aparte la călit într-o lin­gură de untdelemn fierbinte, adăugând buchetul garni, usturoiul (tăiat feliuţe), sare şi piper.

Se lasă la fiert mocnit circa 10 minute. Se adaugă apoi vinetele scurse şi se mai lasă totul la fiert, la foc mic, o jumătate de ceas. După aceea, se lasă puţin să se răcească şi se mixează totul, până se obţine un piure. Se serveşte după ce s-a răcit complet, pe felii de pâine prăjită.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.