Caviar de vinete
PrinteazaO reteta delicioasa de caviar de vinete din: vinete, rosii, untdelemn, usturoi, patrunjel, cimbru, foaie de dafin, sare si piper.
- 4 vinete
- 4 roşii
- 4 linguri de untdelemn
- 3-4 căţei de usturoi
- un buchet garni (pătrunjel, cimbru, foaie de dafin)
- sare
- piper
Mod de preparare:
Vinetele se spală şi se şterg, după care se taie în sferturi (fară a se curăţa). Se pun într-o crăticioară sau într-o tigaie trei linguri de untdelemn, se înfierbântă şi se prăjesc bucăţile de vinete, după care se scot şi se pun pe un prosop absrobant.
Roşiile se opăresc, se despieliţează, se taie sferturi şi se scot seminţele, apoi se pun aparte la călit într-o lingură de untdelemn fierbinte, adăugând buchetul garni, usturoiul (tăiat feliuţe), sare şi piper.
Se lasă la fiert mocnit circa 10 minute. Se adaugă apoi vinetele scurse şi se mai lasă totul la fiert, la foc mic, o jumătate de ceas. După aceea, se lasă puţin să se răcească şi se mixează totul, până se obţine un piure. Se serveşte după ce s-a răcit complet, pe felii de pâine prăjită.
Poftă bună!