Caviar de dovlecei

Printeaza

Caviar de dovlecei din: dovlecei, usturoi, ulei de masline, chimen, lamaie, ceapa, seminte de dovleac, sare, piper.

 

Ingrediente:

  • 800 g dovlecei
  • 1 căţel de usturoi
  • 8 linguri ulei de măsline
  • 1/2 linguriţă chimen măcinat
  • 1/2 lămâie
  • 1 linguriţă ceapă verde tăiată cu foarfecă
  • 2 linguri seminţe de dovleac
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare Caviar de dovlecei:

Curăţaţi si striviţi usturoiul. Tăiaţi dovleceii rondele. încălziţi jumătate din ulei într-o tigaie şi perpeliţi usturoiul şi dovleceii timp de 10 minute, până se înmoaie. Săraţi, piperaţi.

Daţi la mixer împreună cu chimenul, zeama de lămâie, restul de ulei şi ceapa verde.

Ţineţi 1 oră la frigider într-o salatieră. Incălziţi seminţele de dovleac câteva clipe într-o tigaie antiadezivă (atenţie, nu trebuie să se înnegrească) şi presăraţi-le pe caviarul de dovlecei în momentul servirii.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.