Lichior de Caise – Preparat din caise proaspete, zahăr și alcool, acest lichior combină dulceața fructelor cu tăria alcoolului, rezultând într-o băutură rafinată și plină de savoare. Ingrediente: 1 kg caise proaspete, bine coapte 500 g zahăr 1 litru alcool alimentar (de 40-50% concentrație) 1 păstaie de vanilie (opțional) 1 lămâie (coaja rasă, opțional) 1 […]
Caviar cu sofran
PrinteazaCaviar cu sofran din: caviar, avocado, limeta, cimbru, fulgi de ovaz, seminte, unt de cocos, sofran.
Ingrediente:
- 2 linguriţe caviar
- 1 âvocado
- 1 limetă
- 2 linguriţe cimbru proaspăt tocat
- 125 g fulgi de ovăz
- 4 linguri seminţe de floarea-soarelui
- 3 linguri seminţe de in
- 1 lingură unt de cocos
- sare
- un praf de şofran
Mod de preparare:
Caviar cu sofran: prepară crakers: se macină fulgii de ovăz, seminţele de floarea-soarelui şi seminţele de in cu râşniţa electrică de cafea. Va rezulta o făină pe care o omogenizăm într-un vas.
adaugă şofran, unt de cocos topit, sare şi puţină apă, aproximativ un sfert de cană.
amestecă bine totul, apoi se frământă uşor. Se întinde o foaie subţire de cca 2-3 mm. Se decupează biscuiţi şi se aşază într-o tavă tapetată cu hârtie de copt.
coc 20 minute la foc moale, apoi se întorc şi se mai coc 5 min. Se lasă să se răcească, apoi se tartinează cu caviar.
taie în două fructul de avocado şi se scoate sâmburele lemnos. Se scoate şi pulpa, cu linguriţa, şi se stropeşte cu suc de limetă. taie bucăţele şi se marinează bine în limetă.
pasează bine şi se condimentează cu sare, piper şi cimbru.
şpriţează pe crackers şi se aşază deasupra câte o porţie de caviar.
Pofta buna!