Caviar de vinete cu ulei de masline
PrinteazaCaviar de vinete cu ulei de masline din: vinete, coriandru, patrunjel, usturoi, chimen, paprika, chili, suc de lamaie, ulei de masline, sare, piper.
- 1 kg vinete
- coriandru proaspăt
- cîteva maini de frunze de pătrunjel măruntite
- 1 căţel de usturoi zdrobit
- 1 lingură de chimen
- 1 lingură de paprika
- 1 vîrf de cutit de chili
- 2 linguri suc de lămîie
- 3 linguri ulei de măsline
- sare de mare
- piper negru măcinat
Mod de preparare:
Preîncălzeşte cuptorul la 200 de grade Celsius. Aşază vinetele pe o hîrtie de copt şi lasă-le la cuptor
pentru o oră.
După ce le scoţi, lasă-le să se răcească, apoi secţionează-le pe lungime şi scoate-le miezul şi seminţele.
Amestecă buruienile şi condimentele, adaugă sucul de lămaie şi uleiul de măsline pană obţii o pastă, pe care apoi o adaugi cărnii de la vinete.
Apoi amestecă temeinic, adăugand sare şi piper, după gust.
Caviar de vinete cu ulei de masline
Pofta buna!