Cazuela – tocanita

Printeaza

Cazuela - tocanita

In limba spaniolă cazuela înseamnă musaca sau tocăniţă de carne. In America de Sud acesta este un fel de mâncare foarte cunoscut şi iubit, ce include tot felul de ingrediente. Cazuela diferă foarte mult de la o tară la alta.

In Argentina, de exemplu, se face cazuela de cordero, în care se pune carne de miel şi legume, care fierb împreună într-o zeamă îngroşată cu ouă şi aromatizată cu chimen indian.

Tot din Argentina provine şi cazuela gaucho, o tocăniţă consistentă făcută din carne de pui, gătită de văcarii argentinieni la ceaun.

Cazuela de mariscos este o supă columbianâ din fructe de mare, asemănătoare supei franţuzeşti numită bouillabaisse.

In munţii din Peru, cazuela se referă uneori la o simplă tocăniţă din carne de alpaca!

Cazuela este o mâncare extrem de populară şi în Chile. Cazuela de vaca, tocăniţa de vită specifică acestei ţări, se făcea după modelul unei mâncări spaniole servite drept cină: cocido.

Poate te intereseaza si:

 

Ingredientele care intră în componenţa cazuelei chiliene sunt: carnea de vită, dovleacul şi porumbul, toate tăiate în bucăţi mari.

Cazuela_02

Alte legume folosite sunt ceapa, cartofii şi ardeii, plus un vârf de cuţit de oregano. La sfârşit se adaugă frunze de coriandru. Carnea se pune în mijlocul farfuriei, iar în jurul ei se aranjează bucăţi de dovleac şi porumbul.

Cazuela_08

Cazuela

Cazuela - tocanita

Pofta buna!

Poate iti place si:

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.