Cazuela – tocanita
PrinteazaIn limba spaniolă cazuela înseamnă musaca sau tocăniţă de carne. In America de Sud acesta este un fel de mâncare foarte cunoscut şi iubit, ce include tot felul de ingrediente. Cazuela diferă foarte mult de la o tară la alta.
In Argentina, de exemplu, se face cazuela de cordero, în care se pune carne de miel şi legume, care fierb împreună într-o zeamă îngroşată cu ouă şi aromatizată cu chimen indian.
Tot din Argentina provine şi cazuela gaucho, o tocăniţă consistentă făcută din carne de pui, gătită de văcarii argentinieni la ceaun.
Cazuela de mariscos este o supă columbianâ din fructe de mare, asemănătoare supei franţuzeşti numită bouillabaisse.
In munţii din Peru, cazuela se referă uneori la o simplă tocăniţă din carne de alpaca!
Cazuela este o mâncare extrem de populară şi în Chile. Cazuela de vaca, tocăniţa de vită specifică acestei ţări, se făcea după modelul unei mâncări spaniole servite drept cină: cocido.
Poate te intereseaza si:
- tocanita de burta
- Tocanita cu ardei copti
- Cum se prepara Tocanita de ceapa cu pulpe de pui la cuptor (VIDEO)
- Tocanita de naut
Ingredientele care intră în componenţa cazuelei chiliene sunt: carnea de vită, dovleacul şi porumbul, toate tăiate în bucăţi mari.
Alte legume folosite sunt ceapa, cartofii şi ardeii, plus un vârf de cuţit de oregano. La sfârşit se adaugă frunze de coriandru. Carnea se pune în mijlocul farfuriei, iar în jurul ei se aranjează bucăţi de dovleac şi porumbul.
Cazuela
Pofta buna!
Poate iti place si:
- Tocanita marocana cu dovleac si carne de vita
- tocanita de peste cu masline
- Tocanita cu legume si soia
- Tocanita cu ceapa si aripioare