Cea mai gustoasă supă de scoici de râu

Printeaza

O reteta de supa de soici de rau din: ulei de masline, costita afumat, ceapa, telina, usturoi, cartofi, foi de dafin, frunze de cimbru, supa de pui, scoici, ardei iute, patrunjel, lamaie, smantana, sare de mare si piper.

Ingrediente:

  • ulei de măsline
  • 4 felii de costiţă afumată, cu carne şi grăsime, tăiată felii subţiri
  • o ceapă mică, curăţată şi tocată mărunt
  • 4 tulpini de ţelină, curăţate şi tăiate felii subţiri
  • 4 căţei de usturoi, curăţaţi şi tăiaţi felii subţiri
  • 400 g cartofi făinoşi, curăţaţi şi tăiaţi cubuleţe cu latura de 1 cm
  • 2 foi de dafin proaspete
  • 5 ştiuleţi de porumb
  • 0 lingură frunze de cimbru proaspete
  • 1,2 litri supă de pui
  • 1 kg scoici de râu, spălate şi curăţate de mustăţi
  • 2-3 ardei iuţi roşii proaspeţi, curăţaţi de seminţe şi tocaţi mărunt
  • frunzele tocate mărunt de la o legătură mică de pătrunjel proaspăt
  • 1/2 lămâie
  • 3 linguri smântână groasă
  • sare de mare şi piper negru proaspăt măcinat

 

Mod de preparare:

Incălziţi puţin ulei de măsline într-o oală mare de supă şi prăjiţi uşor bucăţile de costiţă până când devin aurii. Adăugaţi ceapa, ţelina, usturoiul, cartofii şi foile de dafin; căliţi-le la foc foarte mic timp de 15 minute, având grijă să nu se coloreze ceapa. Intre timp, scoateţi cu atenţie boabele de porumb de pe ştiuleţi, cu ajutorul unui cuţit. Aruncaţi boabele în oală, adăugaţi cimbrul şi supa de pui şi fierbeţi totul cam 20 de minute.

Intre timp, puneţi pe foc iute o cratiţă cu capac. Când s-a înfierbântat, adăugaţi scoicile şi puţină apă, apoi acoperiţi cratiţa. Lăsaţi scoicile să fiarbă în aburi câteva minute, până când se deschid. Puneţi o sită peste oala cu supă şi turnaţi scoicile în sită, având grijă ca lichidul să ajungă în oală. Aruncaţi scoicile rămase închise. Adăugaţi în supă carnea scoicilor deschise, ardeiul iute, pătrunjelul şi puţină zeamă de lămâie.

Puneţi în blender jumătate din conţinutul oalei de supă, fără foile de dafin, şi transformaţi-l în piure. Turnaţi amestecul înapoi în oala cu supă, adăugaţi smântână, încălziţi-o şi condimentaţi după gust. Aţi obţinut o supă cremoasă şi cu bucăţi întregi prin ea. Turnaţi supa fierbinte în bolurile de servit. Vă asigur că toată lumea va mai cere încă o porţie!

Cea mai gustoasă supă de scoici de râu

Pofta buna!

 

Incoming search terms:

  • scoici de rau

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.