Cea mai simpla braga
PrinteazaCea mai simpla braga din: grau, seacara, ovaz, orz, porumb, apa.
Ingrediente:
- grau
- seacara
- ovaz
- orz
- porumb
- apa
Mod de preparare:
Se prepară mai întâi malţul: o cantitate oarecare de grâu, secară, ovăz, orz şi porumb se udă cu apă, se pune într-un vas, se acoperă şi se ţine la cald până când grăunţele încolţesc.
Se întind apoi la soare să se usuce. Când sunt uscate, se macină.
Două părţi de mălai se amestecă cu o parte de malţ. Amestecul se pune într-un vas, se opăreşte cu apă clocotită şi se amestecă până se obţine o pastă groasă din care se fac turte mici.
Turtele se dau la cuptor, la foc bun, şi se coc până se rumenesc. într-o putină de lemn se aşază turtele rupte în bucăţi.
Ele trebuie să umple cam o treime din vas. Se acoperă cu apă clocotită şi se ţine putina la cald.
Braga e gata după 2 – 3 zile. Se scoate braga şi se bea rece.
După ce s-a scos prima tranşă, se mai poate turna un rând de apă fiartă, dar o cantitate mai mică decât prima.
Cea mai simpla braga
Savurati!
De cand n am mai auzit de braga :)) fuuuu, nici nu stiu daca mai exista