Cea mai simpla mamaliga

Printeaza

Cea mai simpla mamaliga din: apa, malai, sare.

Ingrediente:

  • 2 l apă
  • 1/2 kg mălai
  • sare

 

Mod de preparare:

Pui apa la fiert cu sare, în tuci de fontă. După ce dă în clocot, adaugi mălaiul, fără a amesteca şi laşi la fiert, aproximativ 20 de minute.

După ce a fiert, amesteci cu făcăleţul, până se încorporează tot mălaiul şi obţii o mămăligă vârtoasă. Dai o formă rotundă şi mai laşi câteva minute pe foc, să se răcească.

Răstorni mămăliga pe un tocător de lemn şi o tai felii cu un fir de aţă.

 

Cea mai simpla mamaliga

Cea_mai_simpla_mamaliga

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.