Cea mai simpla prajitura cu faina, zahar si lapte
PrinteazaCea mai simpla prajitura cu faina, zahar si lapte din: făină, drojdie, unt, zahar, lapte, zahar pudra, sare.
- 250 g făină
- 10 g drojdie
- 50 g unt
- 1 lingură zahăr
- 2-3 linguri lapte
- 1/2 linguri zahăr pudră
- sare
Mod de preparare:
Se pune drojdia la înmuiat cu zahărul pudră si 2-3 linguri de lapte căld. Maiaua se amestecă cu făina, sarea şi jumătate din cantitatea de unt.
Se frământă până când aluatul devine elastic şi se desprinde de pe vas, apoi se lasă să dospească.
Când aluatul şi-a dublat volumul, se întinde într-o foaie de mărimea unui deget peste care se pune restul de unt frecat spumă cu zahărul. Se rulează, se taie bucăţi de 6 cm şi se pun în tavă cu partea tăiată în jos.
Se lasă să dospească la cald, apoi se coc la foc potrivit, 30-40 minute. Se decorează cu zmeură şi frunze de mentă.
Pofta buna!