Ceafă de Porc Cu Sos de Miere și Mustar din: ceafa de porc, miere, mustar dijon, usturoi, ulei de masline, sare, piper, cimbru, suc de lamaie, supa de pui, unt. Această rețetă este pentru 4 porții. Ingrediente: 600g de ceafă de porc, tăiată în bucăți de 2,5 cm grosime 3 linguri de miere 2 linguri […]
Ceafa baituita
PrinteazaCeafa baituita din: ceafa de porc, carnati, slaninuta, cimbru, rozmarin, boia, vin, praz, morcov, telina, usturoi, cuisoare, piper, cimbru.
Ingrediente:
- 1 kg ceafă
- 400 g cârnaţi afumaţi
- 200 g slăninuţă afumată
- cimbru uscat
- rozmarin
- boia iute sau dulce
Pentru bait:
- 500 ml vin roşu sec
- 1 praz
- 1 morcov
- 1 ţelină mică
- 4 căţei de usturoi
- 2 cuişoare
- piper boabe
- cimbru
- dafin
Mod de preparare:
Feliază legumele şi amestecă-le cu restul ingredientelor pentru baiţ.
Toarnă marinata peste carne şi ţine-o acoperită la frigider de seara până dimineaţa.
A doua zi, fără să speli ceafa, taie bucata de carne astfel încât să poată fi rulată.
Toacă slăninuţă afumată şi cârnaţii, aromatizează cu puţin cimbru şi condimentează cu boia după gust.
Cu palmele umede, formează două suluri din amestecul de carne.
Aşază-le pe carnea băiţuită, la 5 cm distanţă unul de altul şi rulează cu grijă.
Leagă ceafă, tăvăleşte-o printr-un amesc de cimbru, boia şi rozmarin şi pune-o în tava unsă.
Dă la cuptor, la foc mic, stropind cu marinata.
Ceafa baituita
Pofta buna!
poate iti place si:
Ceafă de porc cu sos de miere și mustar
Pofta buna!