Ceafa baituita

Printeaza

Ceafa baituita din: ceafa de porc, carnati, slaninuta, cimbru, rozmarin, boia, vin, praz, morcov, telina, usturoi, cuisoare, piper, cimbru.

Ingrediente:

Pentru bait:

  • 500 ml vin roşu sec
  • 1 praz
  • 1 morcov
  • 1 ţelină mică
  • 4 căţei de usturoi
  • 2 cuişoare
  • piper boabe
  • cimbru
  • dafin

 

Mod de preparare:

Feliază legumele şi amestecă-le cu restul ingredientelor pentru baiţ.

Toarnă marinata peste carne şi ţine-o acoperită la frigider de seara până dimineaţa.

A doua zi, fără să speli ceafa, taie bucata de carne astfel încât să poată fi rulată.

Toacă slăninuţă afumată şi cârnaţii, aromatizează cu puţin cimbru şi condimen­tează cu boia după gust.

Cu palmele umede, formează două suluri din amestecul de carne.

Aşază-le pe carnea băiţuită, la 5 cm distanţă unul de altul şi rulează cu grijă.

Leagă ceafă, tăvăleşte-o printr-un amesc de cimbru, boia şi rozmarin şi pune-o în tava unsă.

Dă la cuptor, la foc mic, stropind cu marinata.

 

Ceafa baituita

Ceafa_baituita

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 


poate iti place si:

retete

Ceafă de porc cu sos de miere și mustar

Ceafă de Porc Cu Sos de Miere și Mustar din: ceafa de porc, miere, mustar dijon, usturoi, ulei de masline, sare, piper, cimbru, suc de lamaie, supa de pui, unt. Această rețetă este pentru 4 porții. Ingrediente: 600g de ceafă de porc, tăiată în bucăți de 2,5 cm grosime 3 linguri de miere 2 linguri […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.