Ceafa la cuptor cu chimion
PrinteazaCeafa la cuptor cu chimion din: ceafa fara os, sare, piper, chimion.
- o ceafă întreagă fără os (2,2- 2,5 kg)
- sare
- piper
- chimion
Mod de preparare:
Ceafa se unge din belşug cu ulei se freacă cu sare şi piper, amestecate. Se aşază într-o tavă în care se toarnă apă în aşa fel încât ceafa să fie cuprinsă pe un sfert.
Se dă la cuptor la 110-130°C şi se întoarce din jumătate în jumătate de oră, timp de 3 ore.
Din când în când se mai completează cu lichid. în ultima jumătate de ceas se ridică temperatura cuptorului la 200°C şi ceafa s$e întoarce din 10 în 10 minute. Se sccoate din tavă şi se dă la rece.
Lichidul din tavă se foloseşte la fabricarea sosului brun.
Servirea se face tăind tramşe transversale de un centimetru grossime.
Ele se pun într-o soteuză cu sos tbrun clocotit şi se lasă să se înmoaie tiimp de 3 minute.
Se servesc pe plaitou, stropite cu sos brun, însoţite de garnituri de cartofi gătiţi în diferite felujri şi salată de crudităţi bine asezonată.
Pofta buna!