Ceafa de porc cu ierburi
PrinteazaCeafa de porc cu ierburi din: ceafa de porc, sare, piper, rozmarin, cimbru, vin, oua, ceapa, smantana, cartofi.
- 1 kg ceafă de porc
- sare
- piper
- făină
- rozmarin verde
- cimbru verde
- 1 pahar vin
- 1 ou
- 1 ceapă
- 150 ml smântână pentru gătit
- 1 kg cartofi
Mod de preparare:
Presari ceafa cu sare, piper măcinat, rozmarin şi cimbru şi o treci prin făină, apoi prin ou bătut. O aşezi într-un vas de iena, la cuptor, cu vinul şi un pahar de apă.
Acoperi tava cu folie şi o introduci în cuptor pentru 2 ore, la foc mic. Scoţi folia, dacă e cazul, torni în vas puţină apă şi continui coacerea pentru alte 40 de minute, fără folie, ca să se rumenească.
Fierbi o ceapă tocată, în sosul rămas de la friptură. Adaugi smântână, puţin unt şi laşi să mai fiarbă timp de 1 minut. Tai cartofii în patru şi îi fierbi puţin, apoi îi introduci în cuptor, pentru 30 de minute, cu puţin ulei, sare, rozmarin şi piper.
Pofta buna!