Ceafa de porc cu legume in bere
PrinteazaCeafa de porc cu legume in bere din: bere, ceafa de porc, morcovi, radacina de telina, radacina de patrunjel, usturoi, boabe de struguri, sare, piper, busuioc verde, ulei, fasole verde, struguri, unt, mrcovi, zahar.
- 300 ml bere
- 1 kg ceafă de porc
- 2 morcovi
- 2 rădăcini de ţelină
- 1 rădăcină pătrunjel
- 4 căţei de usturoi
- boabe de struguri
- sare
- piper
- busuioc verde
- ulei
Garnitura:
- 200 g fasole verde
- 100 g struguri
- 100 g unt
- 2 morcovi
- zahăr
- sare
Mod de preparare:
Se spală carnea. Se presară cu sare, piper şi busuioc tocat. Se aşază în tavă împreună cu morcovii, ţelina, usturoiul şi pătrunjelul curăţate. Se stropeşte cu ulei şi se toarnă berea. Se coace 80 minute la foc moderat. Se adaugă apă minerală, dacă scade la copt.
Se scot legumele din tavă, se pasează şi se amestecă cu 2 linguri din baiţul în care s-a copt friptura. Se serveşte friptura cu acest sos de ţelină. Se fierb 10 minute legumele pentru garnitură, se scot, se scurg şi se sotează cu unt, sare şi ½ linguriţă de zahăr.
Se serveşte friptura cu garnitură de legume şi sosul de ţelină. Se ornează cu boabe de struguri.
Ceafa de porc cu legume in bere
Pofta buna!