Ceafa de porc cu sos de vin
PrinteazaCeafa de porc cu sos de vin din: ceafa, mustar, malai, morcov, ardei, sfecla, cartofi, vanata, vin, zahar, cimbru, sare, piper, unt.
- 1 kg ceafă felii
- 8 linguri cu muştar
- 2 linguri cu mălai
- 1 morcov
- 1 ardei gras verde
- 1 ardei gras roşu
- 300 g salată de sfeclă roşie
- 3-4 cartofi
- 1 vânătă
- 100 ml vin negru
- 1 lingură cu zahăr brun
- 50 g unt
- cimbru
- piper
- sare
Mod de preparare:
Dă feliile de carne cu sare, piper, unge-le cu muştar, presară puţin mălai şi frige-le în unt încins. In sosul rămas adaugă vin, 2 linguri cu muştar şi zahăr.
Amestecă până scade.
Prepară un piure de cartofi cu puţin morcov ras şi cimbru. Aşază în farfurie o cutie de conservă fără fund. Indeasă cu lingura sfeclă, apoi piure.
Scoate uşor cutia. Aşază şi o felie de vânătă coaptă, apoi construieşte castelul din fâşii subţiri de ardei, morcov şi coajă de vânta.
Serveşte friptura cu piure şi sos de vin.
Pofta buna!