Ceafa de porc la gratar cu mirodenii
PrinteazaO reteta de Ceafa de porc la gratar cu mirodenii din: otet balsamic, ulei de masline, usturoi, carne de porc, mirodenii indiene, sare si piper.
- 60 ml otet balsamic
- 120 ml ulei de masline
- 1 legatura patrunjel
- usturoi uscat
- carne de porc
- 2 linguri mirodenii indiene
- sare
- piper
Mod de preparare:
Patrunjelul se spala bine, se toaca marunt si se amesteca cu mirodeniile indiene, apoi cu sare si piper si cu otettul balsamic si usturoiul pisat.
Se freaca bine feliile de ceafa cu acest amestec, dupa ce au fost unse cu ulei de masline, apoi se aseaza feliile intr-un castron, se acopera cu mirodeniile si uleiul si se lasa peste noapte, acoperite cu folie alimentara.
Se incinge bine gratarul a doua zi si se frig bucatile de ceafa pana se rumenesc bine, pe ambele parti. Se servesc fierbinti cu salata rece langa.
Ceafa de porc la gratar cu mirodenii
Pofta buna!