Ceafa de porc in sos de ghimbir
PrinteazaCeafa de porc in sos de ghimbir din: carne de porc, ardei, ceapa, ulei, mustar, sare, miere, vin, boia, ghimbir.
- 1 kg ceafă de porc
- 1 ardei gras
- 1 ceapă mică
- sare
- ulei
Pentru sos:
- 1 ceaşcă muştar
- 1 ceaşcă vin
- 3 linguri miere
- 1 linguriţă boia iute
- 2 linguri ghimbir ras
- 2 căţei de usturoi
- 3 linguri apă
- 3 linguri ulei
Mod de preparare:
Pune carnea frecată cu sare într-o tavă mai mare. Toarnă apă de două degete, pune ceapa feliată de jur împrejurul bucăţii de carne şi dă la cuptor, la foc potrivit.
Separat, prepară sosul. Pune într-o crăticioară toate ingredientele, amestecă şi lasă pe foc mic aproximativ 20 de minute. Dă deoparte să se răcească până când friptura e gata.
Când carnea e pătrunsă bine, scoate-o pe platou şi toarnă peste ea puţin sos din tavă. Toacă ardeii mărunt şi amestecă-i cu sosul de ghimbir.
Toarnă sosul peste friptură.
Pofta buna!