Ceafa de porc la gratar cu legume
PrinteazaCeafa de porc la gratar cu legume din: amzare, mange tout, muguri de soia, morcovi, ardei rgas, lamaie, ceafa de porc, ulei de masline, sare, piper.
- 100 g mazăre boabe
- 100 g teci mange-tout
- 50 g muguri de soia
- 2 morcovi
- 1 ardei gras
- 1 lămâie
- 4 bucăți ceafă
- ulei de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se pune la fiert apă cu sare. Când clocotește se pun morcovii curățați, mazărea și tecile de mange-tout. Se fierb 15 minute. Se scot pe o strecurătoare. Morcovii se taie cubulețe. Se încing 3 linguri de ulei de măsline într-o tigaie mare și se pun ardeiul tocat cuburi, legumele fierte și mugurii de soia.
Se prăjesc 2, 3 minute, se stropesc cu suc de lămâie și se presară cu sare și piper. Ceafa de porc se unge cu ulei și se presară cu sare și piper. Se frige pe grătarul bine încins. Se poate prepara și prin prăjire.
Se montează farfuriile aranjându-se o bucată de ceafă și garnitură de legume.
Ceafa de porc la gratar cu legume
Pofta buna!