Ceafa de vita cu mazare
PrinteazaCeafa de vita cu mazare din: ceafa, mazare, usturoi, ceapa, sorici, boia, faina, smantana, sare, piper.
- 1 kg ceafă afumată de vită
- 800 g mazăre
- sare
- piper
- 3 căţei de usturoi
- 1 ceapă roşie
- 1 foaie dafin
- 100 g şorici
- 1 linguriţă boia
- 1 lingură untură
- 1,5 l supă de oase
- 2 linguri făină
- 100 ml smântână
Mod de preparare:
Ceapa se taie mărunt, apoi se căleşte în untura încinsă. Se adaugă usturoiul, se presară boia, piper, se stinge cu puţină apă, apoi se lasă pe foc până scade apa.
Se pune în cratiţă carnea, mazărea, se toarnă supa de oase şi se fierbe înăbuşit aproximativ o oră. La jumătatea fierberii se sărează, se acfcugă foaia de dafin şi şoriciul.
Când este fiartă carnea, se scoate din cratiţă, se taie felii şi se păstrează la cald. Smântână se omogenizează cu o lingură de făină şi se drege mazărea. Se mai fierbe mâncarea 10 minute.
La servire, feliile de carne se vor aşeza deasupra sosului cu mazăre, după care se stropeşte totul cu smântână.
Pofta buna!