Ceafa de vita cu mazare

Printeaza

Ceafa de vita cu mazare din: ceafa, mazare, usturoi, ceapa, sorici, boia, faina, smantana, sare, piper.

Ingrediente:Ceafa de vita cu mazare

  • 1 kg ceafă afumată de vită
  • 800 g mazăre
  • sare
  • piper
  • 3 căţei de usturoi
  • 1 ceapă roşie
  • 1 foaie dafin
  • 100 g şorici
  • 1 linguriţă boia
  • 1 lingură un­tură
  • 1,5 l supă de oase
  • 2 linguri făină
  • 100 ml smântână

 

Mod de preparare:

Ceapa se taie mărunt, apoi se căleşte în untura încinsă. Se adaugă usturoiul, se presară boia, piper, se stinge cu puţină apă, apoi se lasă pe foc până scade apa.

Se pune în cratiţă carnea, mazărea, se toarnă supa de oase şi se fierbe înăbuşit aproximativ o oră. La jumătatea fierberii se sărează, se acfcugă foaia de dafin şi şoriciul.

Când este fiartă carnea, se scoate din cratiţă, se taie felii şi se păs­trează la cald. Smântână se omogenizează cu o lingură de făină şi se drege mazărea. Se mai fierbe mâncarea 10 minute.

La servire, feliile de carne se vor aşeza deasupra sosului cu mazăre, după care se stropeşte totul cu smân­tână.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.