Ceafa la gratar cu garnitura

Printeaza

Ceafa la gratar cu garnitura din: ceafa, ceapa, usturoi, boia dulce, ulei de floarea soarelui, sare grunjoasa, cimbru, piper, salata verde morcov si piure de cartofi.

 

Ingrediente:Ceafa_la_gratar_cu_garnitura

  • un kg ceafa
  • 3-4 cepe
  • 1-2 catei de usturoi
  • 2-3 linguri bulion
  • o lingurita boia dulce
  • 300 ml ulei de floarea soarelui
  • sare grunjoasa
  • cimbru uscat si macinat
  • piper macinat

pentru garnitura:

  • salata verde
  • 1-2 morcovi
  • piure de cartofi

 

Mod de preparare:

Se taie bucăţile de ceafă, se trec printr-un jet de apă rece, se scurg bine pe un prosop absor­bant de bucătărie, se ung cu ulei, se condimentează cu sare, piper şi cimbru şi se acoperă cu o folie, apoi se lasă la frigider, la macerat.

Separat, se curăţă şi se spală ceapa. Se taie solzişori şi se căleşte în tigaie, în puţin ulei de floarea-soarelui.

Când ceapa a devenit transparentă, se adaugă sarea, boiaua dulce şi pasta de roşii.

Intre timp, se încinge grăta­rul, se unge cu ceapă şi se pun bucăţile de ceafă.

Se lasă să se rumenească uniform pe ambele părţi. Se ia de pe grătar şi se aşază pe un platou.

Se acoperă cu un capac. Se prepară, între timp, salata şi piureul sau garnitura de cartofi.

Ceafa de porc la grătar se serveşte cu sosul de ceapă şi garnitura.

Ceafa la gratar cu garnitura

Ceafa_la_gratar_cu_garnitura

Pofta buna!

retete

Ceafă de Porc Perfectă: Rețetă Savuroasă și Simplă

Ceafă de Porc Perfectă: Rețetă Savuroasă și Simplă din: ceafa de porc, ulei de masline, usturoi, sare, piper, paprika, cimbru, rozmarin. Descoperiți secretul preparării celei mai suculente și aromate ceafă de porc cu această rețetă simplă, dar plină de gust. Perfectă pentru orice ocazie, această rețetă tradițională românească vă va impresiona familia și prietenii! Ingrediente […]

retete

Ceafă de porc cu sos de miere și mustar

Ceafă de Porc Cu Sos de Miere și Mustar din: ceafa de porc, miere, mustar dijon, usturoi, ulei de masline, sare, piper, cimbru, suc de lamaie, supa de pui, unt. Această rețetă este pentru 4 porții. Ingrediente: 600g de ceafă de porc, tăiată în bucăți de 2,5 cm grosime 3 linguri de miere 2 linguri […]

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.