Ceafa la gratar
PrinteazaCeafa la gratar din: ceafa, ceapa, usturoi, bulion, boia dulce, ulei de floarea soarelui, sare grunjoasa, cimbru, piper, salata verde, morcovi si piure de cartofi.
- 1 kg ceafa
- 3-4 cepe
- 1-2 catei usturoi
- 2-3 linguri bulion
- o lingurita boia dulce
- 30 ml ulei de floarea soarelui
- sare grunjoasa
- cimbru uscat si macinat
- piper macinat
pentru garnitura:
- salata verde
- 1-2 morcovi
- piure de cartofi
Mod de preparare:
Se taie bucăţile de ceafă, se trec printr-un jet de apă rece, se scurg bine pe un prosop absorbant de bucătărie, se ung cu ulei, se condimentează cu sare, piper şi cimbru şi se acoperă cu o folie, apoi se lasă la frigider, la macerat.
Separat, se curăţă şi se spală ceapa. Se taie solzişori şi se căleşte în tigaie, în puţin ulei de floarea-soarelui.
Când ceapa a devenit transparentă, se adaugă sarea, boiaua dulce şi pasta de roşii. Intre timp, se încinge grătarul, se unge cu ceapă şi se pun bucăţile de ceafă. Se lasă să se rumenească uniform pe ambele părţi.
Se ia de pe grătar şi se aşază pe un platou. Se acoperă cu un capac. Se prepară, între timp, salata şi piureul sau garnitura de cartofi.
Ceafa de porc la grătar se serveşte cu sosul de ceapă şi garnitura.
Ceafa la gratar
Pofta buna!
leguma mea preferata:ceafa 🙂