Ceafa de mânzat la gratar cu sos
PrinteazaO reteta delicioasa de ceafa de manzat la gratar cu sos din: ceafa de manzat, oua, unt, tarhon, ceapa, otet, piper boabe, vin alb si sare.
- ceafă de mânzat 720 g
- ouă 2 buc.
- unt 200 g
- tarhon proaspăt 10 g
- ceapă 20 g
- otet 10 ml
- piper boabe 5 g
- vin alb 50 ml
- sare după gust
Mod de preparare:
Într-o cratită se reduce ceapa tocată cu piper boabe, jumătate din cantitatea de tarhon, sare, vin alb si otet.Gălbenusul de ou se pune într-un bol oval metalic pe bain-marie amestecând continuu până când se realizează o cremă de consistenta maionezei.
Se scoate bolul din bain-marie si se continuă realizarea emulsiei prin adăugarea putin câte putin a untului topit.
Se amestecă reductia de tarhon peste emulsia de ou și unt, în acest mod obtinându-se sosul.Ceafa de mânzat se asezonează cu sare si piper, se găteste pe grătarul încins, pe toate fetele, după care se serveste cu sos.
Ceafa de mânzat la gratar cu sos
Pofta buna!