Ceafa de miel cu legume la cuptor din: ceafa de miel, lamai, cartofi, ceapa, usturoi, cimbru, ulei de masline, sare, piper, vin.
Carnea de miel este bogată în proteine și conține vitamine și minerale importante pentru sănătate. De exemplu, este o sursă bună de vitamina B12, fier și zinc.
De asemenea, este o sursă bogată de proteine complete, care furnizează toți cei nouă aminoacizi esențiali necesari organismului uman.
Ingrediente:
800 gr ceafa de miel
2 lamai
650 gr cartofi
1 ceapa, feliata
4-6 catei usturoi
2 linguri cimbru proaspat sau 2 lingurite cimbru uscat
2 lingurite ulei de masline
Sare si piper
300 ml vin alb sau apa
Mod de preparare:
Preincalziti cuptorul la 200C. Taiati o lamaie felii si stoarceti sucul de la cealalta.
Curatati si taiati cartofii wedges. Adaugati intr-o tava impreuna cu ceapa, usturoi si feliile de lamaie.
Turnati jumatate din ulei, suc de lamaie si vin sau apa.
Asezati carnea deasupra, apoi turnati restul de ulei, frecati cu rozmarin si suc de lamaie.
Acoperiti tava cu folie si dati la cuptor 10 minute. Reduceti temperatura la 170C si gatiti inca 1 ora si 20 de minute.
Indepartati folia si ungeti carnea cu sos din tava. Dati inapoi la cuptor inca 1.5 ore.
Ceafa de miel la cuptor cu vin si salvie din: ceafa de miel, ceapa, usturoi, pasta de tomate, vin, supa de vita, unt, ulei, salvie, ardei rosu afumat, rozmarin, sare, piper. Ingrediente: 1.2 kg ceafă de miel (două bucăţi) 1 ceapă 1/2 căpăţână de usturoi 60 g pastă de tomate 50 ml vin dulce 100 […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.