Ceafă oltenească
PrinteazaO reteta de ceafa olteneasca din: ceafa, praz, ficatei, sos de soia, ulei de masline, cidru de mere, nucsoara, sare si piper.
- 1 kg ceafa
- 2-3 fire de praz
- 200-300 g ficatei
- 2-3 linguri sos de soia
- ulei de masline
- 200 ml cidru de mere
- nucsoara
- piper
- sare
Mod de preparare:
Cureţi ficăţeii de pieliţe, îi speli în două ape reci şi îi pui la scurs într-o sită. Incingi o lingură de ulei într-o tigaie mai adâncă şi căleşti ficăţeii. Atenţie, să nu îi sfărâmi! Când sunt aproape gata, stropeşti ficăţeii cu sosul de soia. La final, potriveşti gustul de sare şi de piper.
Tai bucata de ceafă, astfel încât să obţii o felie cât mai mare de carne. Cureţi prazul, îl tai în bucăţi de 2-3 cm şi îl căleşti în puţin ulei cu un praf de nucşoară.
Aşezi într-o tavă bucata de carne, întinzi prazul călit, pui din loc în loc ficăţeii, adaugi sare şi piper după gust, rulezi cu atenţie şi legi ruloul obţinut cu aţă alimentară.
Aşezi ruloul într-o tavă, îl ungi cu puţin ulei şi îl stropeşti cu cidru de mere.
In timpul coacerii, completezi sosul din tavă cu apă şi cidru. Stropeşti mereui, pentru a se forma o crustă frumoasă. Tai felii potrivit de ruloul împreună cu o garnitură de legume şi cu sosul delicios din tavă.
Ceafă oltenească
Pofta buna!