Ceafa de porc cu branza cu mucegai

Printeaza

Ceafa de porc cu branza cu mucegai din: ceafa de porc, rozmarin, salvie, cimbru, usturoi, crema de branza, branza, ceai, vin, pere, mere, amidon.

 

Ingrediente:Ceafa_de_porc_cu_branza_cu_mucegai

  • 3 kg ceafă de porc, fără os
  • rozmarin, salvie şi crenguţe de cimbru
  • usturoi, tăiat în fâşii
  • 1 tub de cremă de brânză
  • 50 g brânză cu mucegai
  • 500 ml ceai verde
  • 250 ml vin alb
  • 2-3 pere şi mere, tăiate în jumătăţi
  • 1 căţel de usturoi, întreg
  • amidon de porumb

 

Mod de preparare:

Preîncălzeşte cuptorul la 160°C.

Fă o crestătură pe grosime în bucata de carne şi umple-o cu verdeţurile şi fâşiile de usturoi, întinde deasupra crema de brânză şi presară bucăţele din brânza cu mucegai.

Strânge bine cu sfoară. Asezonează cu sare şi piper şi transferă carnea într-o tavă.

Toarnă ceaiul şi vinul şi mai pune o mână de condimente. Pune şi fructele.

Acoperă cu folie de aluminiu Şi coace 40 de minute pentru fiecare 500 g carne, sau până când carnea este bine făcută.

Scoate folia şi mai lasă carnea puţin să se rumenească deasupra.

Scoate carnea din tavă şi toarnă sosul rămas în tavă într-o tigaie.

Pune tigaia pe foc şi adaugă amidonul pentru a obţine un sos îngroşat. Serveşte friptura cu sos.

Ceafa de porc cu branza cu mucegai

Ceafa_de_porc_cu_branza_cu_mucegai

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

1 comentariu

  1. Nu prea merge carne cu branza …

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.