Ceafa de porc cu branza cu mucegai
PrinteazaCeafa de porc cu branza cu mucegai din: ceafa de porc, rozmarin, salvie, cimbru, usturoi, crema de branza, branza, ceai, vin, pere, mere, amidon.
- 3 kg ceafă de porc, fără os
- rozmarin, salvie şi crenguţe de cimbru
- usturoi, tăiat în fâşii
- 1 tub de cremă de brânză
- 50 g brânză cu mucegai
- 500 ml ceai verde
- 250 ml vin alb
- 2-3 pere şi mere, tăiate în jumătăţi
- 1 căţel de usturoi, întreg
- amidon de porumb
Mod de preparare:
Preîncălzeşte cuptorul la 160°C.
Fă o crestătură pe grosime în bucata de carne şi umple-o cu verdeţurile şi fâşiile de usturoi, întinde deasupra crema de brânză şi presară bucăţele din brânza cu mucegai.
Strânge bine cu sfoară. Asezonează cu sare şi piper şi transferă carnea într-o tavă.
Toarnă ceaiul şi vinul şi mai pune o mână de condimente. Pune şi fructele.
Acoperă cu folie de aluminiu Şi coace 40 de minute pentru fiecare 500 g carne, sau până când carnea este bine făcută.
Scoate folia şi mai lasă carnea puţin să se rumenească deasupra.
Scoate carnea din tavă şi toarnă sosul rămas în tavă într-o tigaie.
Pune tigaia pe foc şi adaugă amidonul pentru a obţine un sos îngroşat. Serveşte friptura cu sos.
Ceafa de porc cu branza cu mucegai
Pofta buna!
Nu prea merge carne cu branza …