Ceafa de porc caramelizata
PrinteazaCeafa de porc caramelizata din: ceafa de porc, bere neagra, usturoi, ciuperci, zahar brun, ulei de masline, sare, piper, boia dulce, apa, busuioc, ceapa.
- 2 bucăţi ceafă de porc
- 1 bere neagră
- 1 căţel usturoi
- 3-4 linguri ciuperci din conservă
- 2 linguri zahăr brun
- ulei de măsline
- sare si piper
- boia dulce
- apă
- busuioc
- ceapa la cuptor, pentru servire
Mod de preparare:
Pui carnea într-un castron, deasupra adaugi berea şi laşi la frigider peste noapte.
Torni puţin ulei de măsline într-o tigaie, pui bucăţile de carne scurse de marinată şi condimentate după preferinţă, apoi le rumeneşti câteva minute pe ambele părţi.
Adaugi peste carne zeama în care ai pus la marinat, ciupercile, usturoiul puţin crestat şi fierbi la foc mic. Dacă e cazul, pui puţină apă caldă (să fie fragedă carnea).
Când e aproape gata presari zahărul brun pe ambele părţi ale bucăţilor de carne. Serveşti cu garnitură de ceapă la cuptor.
Pofta buna!