Cotlet de porc si cartofi la cuptor din: cotlete de porc, cartofi, ceapa, usturoi, ulei de masline, sare, piper, cimbru, rozmarin, supa de legume. Ingrediente: 4 cotlete de porc 4 cartofi medii 1 ceapă medie 2 căței de usturoi 2 linguri de ulei de măsline Sare și piper după gust Cimbru și rozmarin uscat […]
Ceafa de porc si cartofi copti
PrinteazaCeafa de porc si cartofi din: ceapa de porc, cartofi, vin, ulei de masline, otet aromatic, usturoi, foi de dafin, piper, sare grunjoasa, zahar, unt si rozmarin.
- un kg ceafa de porc
- 8-10 cartofi
pentru marinata:
- 200 ml vin alb
- 3 linguri ulei de masline
- 2 linguri otet aromatic
- 4-5 catei usturoi
- 2 foi dafin
- sare grunjoasa
- piper negru macinat
- 2-3 linguri zahar
- 100 g unt
- rozmarin uscat
Mod de preparare:
Se caramelizează zahărul şi se unge bucata de ceafă. Separat, într-un bol, se pun vinul, uleiul, sarea, piperul, oţetul, foile de dafin, rozmarinul, usturoiul pisat.
Se amestecă toate cu blenderul şi se toarnă peste bucata de ceafă unsă cu zahărul caramel. Se lasă la marinat câteva ore.
Cartofii se spală, se curăţă, se taie şi se pun într-o tavă. Se presară sare, piper şi se toarnă untul topit.
Se amestecă şi se coc în cuptor. Separat, se pune şi bucata de ceafă marinată şi se rumeneşte.
Ceafa de porc si cartofi copti
Pofta buna!
poate iti place si:
Coaste de porc picante
Coaste de porc picante din: coaste de porc, cartofi, otet, vin, ceapa, condimente, usturoi, patrunjel. Ingrediente: 1 kg coaste de porc (piept de porc) 3-4 cartofi Pentru marinadă: 250 ml oţet 1 pahar vin 1 ceapă mare 1 linguriţă seminţe de coriandru 1 linguriţă cimbru 1 linguriţă chimen măcinat 1 linguriţă boia dulce 1/2 linguriţă […]
Pofta buna!