Ceafa de porc cu garnitura de orez si morcovi

Printeaza

Ceafa de porc cu garnitura de orez si morcovi din: ceafa de porc, sare, piper, cimbru, vin, ulei de floarea soarelui, unt, morcovi, patrunjel verde, ulei de masline, orez.

Ingrediente:Ceafa_de_porc_cu_garnitura_de_orez_si_morcovi

  • 800 g ceafă de porc
  •  sare
  • cimbru verz si uscat
  • ulei de masline
  •  piper
  • 100 ml vin
  • 4 linguri ulei de floarea-soarelui
  • 50 g unt
  • 500 g morcovi
  • 1 legatura pătrunjel verde
  • 200 g orez

 

Mod de preparare:

Se pun bucăţile de ceafă de porc în tavă, se condimentează cu sare, piper, cimbru verde şi uscat şi se stropesc cu ulei şi vinul  amestecat cu puţină apă.

Tava se bagă în cuptor şi se lasă să se rumenească la foc mediu.

Separat, se spală orezul sălbatic în câteva ape şi apoi se pune să fiarbă cu sarea şi uleiul de măsline.

După ce s-a fiert orezul, se acoperă cu un capac şi se lasă la temperatura camerei.

Morcovii se curăţă şi se pun să fiarbă în apă cu sare. După ce au fiert, se scot din apă, se taie rondele, se stropesc cu untul topit în prealabil, se condimentează cu sare şi piper şi se garnisesc cu pătrunjel verde tocat mărunt.

Pe un platou, se pune un pat de orez fiert, deasupra se aşază ceafa de porc şi soteul de morcovi.

Se ornează cu frunze de pătrunjel şi cimbru proaspăt.

Ceafa de porc cu garnitura de orez si morcovi

Ceafa_de_porc_cu_garnitura_de_orez_si_morcovi

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.