Ceafă de porc la grătar cu garnitură de cartofi dulci

Printeaza

Ceafă de porc la grătar cu garnitură de cartofi dulci din: ceafa de porc, ulei de masline, usturoi, rozmarin, suc de lamaie, sare, piper, cartofi dulci.

 

Ingrediente:

  • 500 de grame de ceafă de porc, tăiată în bucăți potrivite
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 3 căței de usturoi, mărunțiți
  • 1 linguriță de rozmarin proaspăt, tocat
  • 1 lingură de suc de lămâie proaspăt stors
  • Sare și piper după gust
  • 500 de grame de cartofi dulci, curățați și tăiați în cuburi sau felii
  • Ulei de măsline pentru stropit cartofii dulci
  • Sare și piper pentru condimentare

 

 

Mod de preparare:

Într-un bol, amestecați uleiul de măsline, usturoiul mărunțit, rozmarinul tocat, sucul de lămâie și sarea.

Puneți bucățile de ceafă de porc într-un vas și turnați amestecul de ulei de măsline peste ele. Lăsați la marinat timp de cel puțin o oră, preferabil peste noapte în frigider.

În timp ce carnea marinată, pregătiți cartofii dulci. Curățați-i și tăiați-i în cuburi sau felii potrivite.

Puneți cartofii dulci într-un vas, stropiți-i cu ulei de măsline și condimentați cu sare și piper după gust. Amestecați bine pentru a acoperi fiecare bucată.

Încingeți grătarul la foc mediu-mare și grătarți bucățile de ceafă de porc aproximativ 6-8 minute pe fiecare parte, sau până când au o crustă aurie și sunt gătite corespunzător.

În timp ce ceafa de porc se gătește, puteți coace cartofii dulci în cuptorul preîncălzit la 200 de grade Celsius timp de aproximativ 20-25 de minute sau până când devin moi și aurii.

 

Ceafă de porc la grătar cu garnitură de cartofi dulci

 

Informații nutriționale aproximative (valori per porție):

  • Calorii: 400-450 kcal
  • Carbohidrați: 30-35 grame
  • Proteine: 25-30 grame
  • Grăsimi: 15-20 grame

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 


poate iti place si:

Ceafa de porc cu ierburi

Ceafa de porc cu ierburi

Ceafa de porc cu ierburi din: ceafa de porc, sare, piper, rozmarin, cimbru, vin, oua, ceapa, smantana, cartofi. Ingrediente: 1 kg ceafă de porc sare piper făină rozmarin verde cimbru verde 1 pahar vin 1 ou 1 ceapă 150 ml smântână pentru gătit 1 kg cartofi   Mod de preparare: Presari ceafa cu sare, piper măcinat, […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.