Ceafa de porc cu ierburi aromate

Printeaza

Ceafa e porc cu ierburi aromate din: ceafa de porc, sare, piper, rozmarin, cimbru, vin, oua, ceapa, smantana, cartofi.

Ingrediente:

  • 1 kg ceafă de porc
  • sare
  • piper
  • făină
  • rozmarin verde
  • cimbru verde
  • 1 pahar vin
  • 1 ou
  • 1 ceapă
  • 150 ml smântână pentru gătit
  • 1 kg cartofi

 

Mod de preparare Ceafa de porc cu ierburi aromate:

Presari ceafa cu sare, piper măcinat, rozmarin şi cimbru şi o treci prin făină, apoi prin ou bătut.

O aşezi într-un vas de iena, la cuptor, cu vinul şi un pahar de apă. Acoperi tava cu folie şi o introduci în cuptor pentru 2 ore, la foc mic.

Scoţi folia, dacă e cazul, torni în vas puţină apă şi continui coacerea pentru alte 40 de minute, fără folie, ca să se rumenească frumos.

O poţi servi rece, ca aperitiv, sau caldă, cu o garnitură de ciuperci sotate cu smântână şi cartofi cu rozmarin.

Fierbi o ceapă tocată, în sosul rămas de la friptură.

Adaugi smântână, puţin unt şi laşi să mai fiarbă timp de 1 minut.

Tai cartofii în patru şi îi fierbi puţin, apoi îi introduci în cuptor, pentru 30 de minute, cu puţin ulei, sare, rozmarin şi piper.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.