Ceafa de porc cu ierburi aromate
PrinteazaCeafa e porc cu ierburi aromate din: ceafa de porc, sare, piper, rozmarin, cimbru, vin, oua, ceapa, smantana, cartofi.
Ingrediente:
- 1 kg ceafă de porc
- sare
- piper
- făină
- rozmarin verde
- cimbru verde
- 1 pahar vin
- 1 ou
- 1 ceapă
- 150 ml smântână pentru gătit
- 1 kg cartofi
Mod de preparare Ceafa de porc cu ierburi aromate:
Presari ceafa cu sare, piper măcinat, rozmarin şi cimbru şi o treci prin făină, apoi prin ou bătut.
O aşezi într-un vas de iena, la cuptor, cu vinul şi un pahar de apă. Acoperi tava cu folie şi o introduci în cuptor pentru 2 ore, la foc mic.
Scoţi folia, dacă e cazul, torni în vas puţină apă şi continui coacerea pentru alte 40 de minute, fără folie, ca să se rumenească frumos.
O poţi servi rece, ca aperitiv, sau caldă, cu o garnitură de ciuperci sotate cu smântână şi cartofi cu rozmarin.
Fierbi o ceapă tocată, în sosul rămas de la friptură.
Adaugi smântână, puţin unt şi laşi să mai fiarbă timp de 1 minut.
Tai cartofii în patru şi îi fierbi puţin, apoi îi introduci în cuptor, pentru 30 de minute, cu puţin ulei, sare, rozmarin şi piper.
Pofta buna!