Ceafa de porc piperata

Printeaza

Ceafa de porc piperata din: piper, cimbru, sare, usturoi, sare, lamaie, patrunjel, ceafa de porc, ulei.

Ingrediente:

  • 1 1/2 linguriţe piper negru prcoaspăt măcinat
  • 1 limgură cimbru uscat
  • 1 1/2 linguriţe sare
  • 4 1/2 linguriţe praf de usturoi
  • 1 1/2 linguriţe coajă de lămâie, rasă fin
  • 1 1/2 linguriţe piper roşu bine zdrobit
  • 1 1/2 linguriţe pătrunjel uscat
  • 6 felii groase de ceafă de porc (dezosate, cam 2 cm grosime fiecare)
  • 3 linguri ulei de măsline
  • crenguţe de cimbru proaspăt

 

Mod de preparare Ceafa de porc piperata:

Ameestecaţi bine primele 7 ingrediente. Bateţi foarte puţin feliile de carnne şi frecaţi-le bine cu ulei, apoi cu amestecul de piper.

Acopperiţi-le şi lăsaţi-le la rece 1 oră.

Friggeţi-le cca 6 minute pe fiecare parte, cu capac, pe grătarul pus la cca 15 cm deasupra jarului.

Ornaţi cu cimbru proaspăt şi serviţi cu diverse garnituri.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.