Ceafa de porc piperata
PrinteazaCeafa de porc piperata din: piper, cimbru, sare, usturoi, sare, lamaie, patrunjel, ceafa de porc, ulei.
Ingrediente:
- 1 1/2 linguriţe piper negru prcoaspăt măcinat
- 1 limgură cimbru uscat
- 1 1/2 linguriţe sare
- 4 1/2 linguriţe praf de usturoi
- 1 1/2 linguriţe coajă de lămâie, rasă fin
- 1 1/2 linguriţe piper roşu bine zdrobit
- 1 1/2 linguriţe pătrunjel uscat
- 6 felii groase de ceafă de porc (dezosate, cam 2 cm grosime fiecare)
- 3 linguri ulei de măsline
- crenguţe de cimbru proaspăt
Mod de preparare Ceafa de porc piperata:
Ameestecaţi bine primele 7 ingrediente. Bateţi foarte puţin feliile de carnne şi frecaţi-le bine cu ulei, apoi cu amestecul de piper.
Acopperiţi-le şi lăsaţi-le la rece 1 oră.
Friggeţi-le cca 6 minute pe fiecare parte, cu capac, pe grătarul pus la cca 15 cm deasupra jarului.
Ornaţi cu cimbru proaspăt şi serviţi cu diverse garnituri.
Pofta buna!