Ceafa de porc cu salata
PrinteazaCeafa de porc cu salata din: busuioc, unt, sare, piper, ciabatta, ceapa, rosii, otet de vin rosu, zahar, ulei de masline, ceafa de porc.
- 10 fire busuioc
- 125 g unt
- sare
- piper
- 200 g ciabatta
- 2 cepe frantuzesti
- 800 g rosii mici
- 4 linguri otet de vin rosu
- 1 lingurita zahar
- 10 linguri ulei de masline
- 4 felii ceafa de porc (a 150 g)
Mod de preparare:
Se rup frunzuliţele de pe 8 fire de busuioc. Se pasează untul cu furculiţa şi se adaugă busuiocul; se frământă cu sare şi piper.
Se taie pâinea în cuburi de 2 cm. Se curăţă şi se taie mărunt ceapa franţuzească. Se pregătesc roşiile şi se taie bucăţi.
Se amestecă oţetul cu 6 linguri de apă, sare, piper şi zahăr. Se înglobează 7 linguri de ulei.
Într-un castron, se amestecă bucăţile de pâine cu 2 linguri de ulei; se prăjesc pe toate părţile într-o tigaie, la foc potrivit, până ce devin rumene-aurii.
Se amestecă împreună cu vinegreta, ceapa franţuzească şi roşiile; se lasă să se marineze cca 10 min.
Feliile de ceafă de porc se sărează şi se piperează. Se în-cinge restul de ulei într-o tigaie şi se prăjesc fripturile la foc mediu spre iute 5-7 min. pe fiecare parte.
Se rup restul de frunze de busuioc de pe codiţe şi se amestecă în salata de pâine; eventual se mai potriveşte o dată de sare şi piper.
Fripturile se servesc cu untul aromat cu busuioc şi salata de pâine şi roşii.
Ceafa de porc cu salata
Pofta buna!