Ceafa de porc cu salata

Printeaza

Ceafa de porc cu salata din: busuioc, unt, sare, piper, ciabatta, ceapa, rosii, otet de vin rosu, zahar, ulei de masline, ceafa de porc.

Ingrediente:Ceafa_de_porc_cu_salata

  • 10 fire busuioc
  • 125 g unt
  • sare
  • piper
  • 200 g ciabatta
  • 2 cepe frantuzesti
  • 800 g rosii mici
  • 4 linguri otet de vin rosu
  • 1 lingurita zahar
  • 10 linguri ulei de masline
  • 4 felii ceafa de porc (a 150 g)

 

Mod de preparare:

Se rup frunzuliţele de pe 8 fire de busuioc. Se pasează untul cu furculiţa şi se adaugă busuiocul; se frământă cu sare şi piper.

Se taie pâinea în cuburi de 2 cm. Se curăţă şi se taie mărunt ceapa franţuzească. Se pregătesc roşiile şi se taie bucăţi.

Se amestecă oţetul cu 6 linguri de apă, sare, piper şi zahăr. Se înglobează 7 linguri de ulei.

Într-un castron, se amestecă bucăţile de pâine cu 2 linguri de ulei; se prăjesc pe toate părţile într-o tigaie, la foc potrivit, până ce devin rumene-aurii.

Se amestecă împreună cu vinegreta, ceapa franţuzească şi roşiile; se lasă să se marineze cca 10 min.

Feliile de ceafă de porc se sărează şi se piperează. Se în-cinge restul de ulei într-o tigaie şi se prăjesc fripturile la foc mediu spre iute 5-7 min. pe fiecare parte.

Se rup restul de frunze de busuioc de pe codiţe şi se amestecă în salata de pâine; eventual se mai potriveşte o dată de sare şi piper.

Fripturile se servesc cu untul aromat cu busuioc şi salata de pâine şi roşii.

Ceafa de porc cu salata

Ceafa_de_porc_cu_salata

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.