Ceafa de porc cu sos de mustar si miere

Printeaza

Ceafa de Porc cu Sos de Mustar si Miere din: ceafa de porc, ulei de masline, miere, mustar dijon, usturoi, suc de lamaie, sare, piper, rozmarin.

 

Ingrediente:

  • 4 bucati de ceafa de porc (aproximativ 150g fiecare)
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 2 linguri de miere
  • 2 linguri de mustar Dijon
  • 2 catei de usturoi, tocati fin
  • Sucul de la o lamaie
  • Sare si piper, dupa gust
  • Rozmarin proaspat sau uscat pentru a presara deasupra (optional)

 

Mod de preparare:

Incepe prin a pregati sosul. Intr-un bol mic, amesteca mierea, mustarul, usturoiul tocat si sucul de lamaie. Adauga sare si piper dupa gust. Acest sos va aduce un echilibru placut de dulce si picant la felul de mancare.

Incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie mare sau intr-o tigaie grill la foc mediu-mare.

Presara sare si piper pe ambele parti ale ceafelor de porc.

Pune bucatile de ceafa de porc in tigaie si prajeste-le timp de aproximativ 4-5 minute pe fiecare parte sau pana cand sunt rumenite si gatite in interior (daca ai un termometru pentru carne, temperatura interna ar trebui sa fie de aproximativ 63-68°C).

Dupa ce carnea este gata, redu focul la minim si adauga sosul de miere, mustar si usturoi in tigaie. Amesteca bine pentru a acoperi carnea cu sos.

Continua sa gatesti pentru inca 2-3 minute sau pana cand sosul se ingroasa si se lipeste de ceafa de porc.

La final, presara rozmarinul proaspat sau uscat deasupra pentru un gust si o aroma aditionala.

Serveste ceafa de porc  alaturi de garnitura ta preferata, cum ar fi cartofi piure sau legume la gratar.

Ceafa de porc cu sos de mustar si miere

Informatii Nutritionale (aproximative) per portie:

  • Calorii: 300-350 kcal
  • Carbohidrati: 20-25g
  • Proteine: 25-30g
  • Grasimi: 12-15g

 

Combinatia de dulceata mierii, aciditatea lamaiei si aromele bogate ale mustarului se imbina perfect cu carnea de porc suculenta.

 

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

retete

Ceafă de porc la grătar cu garnitură de cartofi dulci

Ceafă de porc la grătar cu garnitură de cartofi dulci din: ceafa de porc, ulei de masline, usturoi, rozmarin, suc de lamaie, sare, piper, cartofi dulci.   Ingrediente: 500 de grame de ceafă de porc, tăiată în bucăți potrivite 2 linguri de ulei de măsline 3 căței de usturoi, mărunțiți 1 linguriță de rozmarin proaspăt, […]

 

Ceafa de porc cu ierburi

Ceafa de porc cu ierburi

Ceafa de porc cu ierburi din: ceafa de porc, sare, piper, rozmarin, cimbru, vin, oua, ceapa, smantana, cartofi. Ingrediente: 1 kg ceafă de porc sare piper făină rozmarin verde cimbru verde 1 pahar vin 1 ou 1 ceapă 150 ml smântână pentru gătit 1 kg cartofi   Mod de preparare: Presari ceafa cu sare, piper măcinat, […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.