Ceafa de porc cu sos de rodie

Printeaza

Ceafa de porc cu sos de rodie din: ceafa de porc, mustar, sunca afumata, usturoi, vin alb, ulei, rodie, ciuperci, piper, cimbru, sare.

Ingrediente:Retete_RestauranteDeLux.ro_3

  • 1 kg ceafa de porc
  • 2 linguri mustar
  • 150 g sunca afumata
  • 1 capatana de usturoi
  • 200 ml vin alb
  • 50 ml ulei
  • 1 rodie
  • 500 g ciuperci
  • piper
  • cimbru
  • sare

 

Mod de preparare:

Speli ceafa cu apă rece, apoi o, usuci cu şervete absorbante. Condimentezi carnea cu sare, piper şi cimbru, o ungi cu muştar şi o păstrezi la rece 2 ore.

Rumeneşti carnea în 2 linguri de ulei încins în tigaie, până capătă o crustă aurie. Scoţi carnea din tigaie şi o aşezi într-o tavă.

O crestezi adânc, din loc în loc, cu vârful unui cuţit şi o împănezi cu fâşii subţiri de şuncă afumată şi de usturoi curăţat.

Aşezi carnea în tavă, pe hârtie de copt, o stropeşti cu uleiul şi vinul şi înveleşti carnea în hârtie de copt.

O coci în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru aproximativ 1 oră.

După ce s-a înăbuşit, scoţi carnea din hârtie, adaugi boabele de rodie şi ciupercile, presari carnea cu sare şi condimente după gust şi o laşi să se rumenească încă 10 minute, în cuptor.

Serveşti feliile de friptură cu sosul de rodie şi ciuperci. Ornezi friptura cu bobiţe de rodie proaspătă.

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.