Ceafa de porc cu sos de rodie
PrinteazaCeafa de porc cu sos de rodie din: ceafa de porc, mustar, sunca afumata, usturoi, vin alb, ulei, rodie, ciuperci, piper, cimbru, sare.
- 1 kg ceafa de porc
- 2 linguri mustar
- 150 g sunca afumata
- 1 capatana de usturoi
- 200 ml vin alb
- 50 ml ulei
- 1 rodie
- 500 g ciuperci
- piper
- cimbru
- sare
Mod de preparare:
Speli ceafa cu apă rece, apoi o, usuci cu şervete absorbante. Condimentezi carnea cu sare, piper şi cimbru, o ungi cu muştar şi o păstrezi la rece 2 ore.
Rumeneşti carnea în 2 linguri de ulei încins în tigaie, până capătă o crustă aurie. Scoţi carnea din tigaie şi o aşezi într-o tavă.
O crestezi adânc, din loc în loc, cu vârful unui cuţit şi o împănezi cu fâşii subţiri de şuncă afumată şi de usturoi curăţat.
Aşezi carnea în tavă, pe hârtie de copt, o stropeşti cu uleiul şi vinul şi înveleşti carnea în hârtie de copt.
O coci în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, pentru aproximativ 1 oră.
După ce s-a înăbuşit, scoţi carnea din hârtie, adaugi boabele de rodie şi ciupercile, presari carnea cu sare şi condimente după gust şi o laşi să se rumenească încă 10 minute, în cuptor.
Serveşti feliile de friptură cu sosul de rodie şi ciuperci. Ornezi friptura cu bobiţe de rodie proaspătă.
Pofta buna!