Ceafa de porc cu sos de soia si salata de castraveti
PrinteazaO reteta delicioasa de ceafa de porc cu sos de soia si salata de castraveti din: ceafa de porc, zahar, sos de soia, castraveti, usturoi, ardei iute, alune, rosii cherry, ardei gras, ulei, suc de lamaie, sare, piper, anason si ulei de susan.
- ceafa porc cu os, feliata 880 g
- zahar 80 g
- sos de soia 30 ml
- castraveti 440 g
- usturoi 10 g
- ardei iute 16 g
- alune 40 g
- rosii cherry 20 g
- ardei gras 160 g
- ulei 110 ml
- suc de lamâie 40 ml
- sare
- piper
- anason
- ulei de susan dupa gust
Mod de preparare:
Intr-o craticioara se amesteca din cantitatea de zahar, usturoi, alunele, sosul de soia, sare si anason, pe care le fierbem la foc mic.
Ceafa de porc feliata se marineaza în amestecul precedent timp de 10 minute, dupa care se gateste în ulei într-o tigaie încinsa pe toate partile si se continua apoi coacerea la cuptor pentru înca 5 minute, la temperatura de 160ºC.
Separat se realizeaza garnitura prin amestecul de castraveti taiati batoane, ardei iute rondele, ardei gras julienne, rosii cherry, usturoi tocat, zahar, suc de lamâie, sare si piper, ulei de susan.
Ceafa de porc se serveste calda împreuna cu sosul rezultat si cu salata de castraveti.
Ceafa de porc cu sos de soia si salata de castraveti
Pofta buna!